Juuston valmistus – Sinihomejuustot

Juuston valmistus

Marraskuussa sain uudet juustomuotit , juoksutinta ja homekasvustoa ruotsista. 14.11 valmistin yhden erän juustoja luomumaidosta. Kaikki ei kuitenkaan sujunut toivotulla tavalla juoksutus kesti 3 tuntia eikä muutenkaan ollut tyydyttävä. Käytin 6 litraa maitoa. Juusto oli ihan nätti ja se tuntui ja maistui hyvältä. Kuivasuolasin tätä juustoa

Juuston valmistus

Sinihomejuusto 14.11

21.11 tein uuden erän homogenisoidusta punaisesta maidosta. Lisäsin juoksuttimen määrää ja muutin lämpötiloja. Vanha mittari näytti 2 astetta liian vähän. Tämä juusto tuntui ja näytti paremmalta. Tätä juustoa pidin suolaliuoksessa 12 tuntia

Juuston valmistus

Sinihomejuusto 21.11

Nyt sinihomejuustot ovat kypsyneet 12-14 viikkoa. Täytyy sanoa että olen ihan tyytyväinen tulokseen. Ero lopputuloksissa antaa paljon apua jatkossa. Tilasin pH-mittarin jonka avulla prosessia tule olemaan helpompi seurata.

Vasemalla 21.11 valmistettu juusto , oikealla 14.11

Juuston valmistus

14.11 ja 21.11 valmistetut sinihomejuustot

 

 

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.