Historia

FALLBÖLEN VANHA KANSAKOULU

Lyhyen ajomatkan päästä Turusta, Paraisten saaristossa ennen losseja, sijaitsee Fallbölen vanha kansakoulu, nykyisin nimeltä Villa Reuter. Luonnonkauniilla paikalla nimennokassa  talkoovoimin tiilestä rakennettu koulu oli toiminnassa vain 20 vuotta vuodesta 1938-1958. Koulussa kävi 8-12 oppilasta, opetus tapahtui yhdessä isossa luokkahuoneessa ja talon  toisessa päädyssä oli opettajan asunto. Tähän aikaan ullakko oli kylmä sisustamaton.

Sitten seurasi 40 vuotta jolloin talo oli Paraisten kaupungin omistuksessa lähes käyttämättömänä lähinnä kaupungin työntekijöiden virkistyskäytössä. Vuonna 2007 kiinteistö myytiin huutokaupalla ja ostimme talon ison perheen omaksi kodikseen. Remonttiin meni aikaa lähes 5 vuotta jolloin jo osa viidestä lapsista oli muuttanut pois kotoa, parin vuoden sisällä viimeisetkin lapset perustivat omat kodit.

Koska talo oli liian iso kahdelle talon ullakkokerrosta, joka oli sisustettu lapsille, päätettiin muuttaa majoitustiloiksi. Tilat muuttuivat kahdeksi täydellisesti varustetuksi  huoneistoksi jossa nyt majoitustilaa 9 henkilöä. Molemmissa asunnoissa on kaksi huonetta, keittiöt ja kylpyhuoneet.

Positiiviset arvostelut antoivat tukea jatkolle joten piha-rakennukseen päätettiin koronan aikaan 2020 rakentaa lisää majoitustilaa ja kunnon keittiö.

Kansakoulu Fallböle IMG_8634   Kansakoulu Fallböle IMG_9063

Rakensimme uuden saunan ja venevajan

 

Covid-19 vuosina peruskorjasimme vanhan liiterin. Toisessa päässä oli ennen vanha puucee , nyt meidän ravintolakeittiö. Puuliiteristä tulki Bisto ja toiseen päähän jossa oli sauna rakensimme pienen huoneiston kahdessa kerroksessa. Vinttiin tehtiin majoitushuoneita ja kaivettiin kellari jossa nyt apukeittiö

Comments are closed.