Valmistin 2 briejuustoa 26.2 ja 27.2 ensimmäisessä leikkasin juustomassan toisessa en.
Recepti
8 lit punaista homogenisoitua maitoa
2,2 dl kermaa
1 ml termofiilinen kulttuuri
1 ml Penicillium candidum
1 ml kalsiumkloriidi
1 ml juoksutinta
sormisuola
Maitoa lämmitettiin n.10 minuutin ajan 32 celcius asteeseen jolloin lisättiin kulttuuri ja home. Tämän jälkeen lämpötila annettiin nousta 37 asteeseen jolloin vesihauteessa oleva kattila siirrettiin pois hellalta.
90 minuutin jälkeen lisättiin kalsiumkloriidi ja juoksutin. Maito saostui 60 minuuttia ja ensimmäisen juuston kohdalla leikkasin juustomassan kuutioiksi toisen kohdalla siirsin ohuita siivuja isolla lusikalla 20cm juustomuottiin.
Ph-arvo oli 4,6 vuorokauden jälkeen 27.2 valmistetussa juustossa. 4,8 26.2 valmistetussa.