Olut Resepti
APA |
||||
ÖLNAMN | BRYGGARE | VATTEN | ||
APA | 28 L 7 | |||
VOLYM (L) | OG | FG | IBU | VOLYM ALK. (%) |
20 | 54 | 5,5 |
Öltyp |
RECEPT | ||||
MÄSKNINGSMETOD: INFUSIONSMÄSKNING | ||||
MÄNGD (KG) | EXTRAKT | MÄNGD (%) | ||
4,4 | Pilsnermalt | |||
0,3 | Ljuskaramellmalt | |||
0,1 | Ambermalt | |||
MÄSK | RAST | TEMP (°C) | TID | |
hela mäsken | Försockringsrast | 68 | 60.0 min | |
STEG | MÄNGD | HUMLE | ALFASYRA (%) | TID |
Kokning | 30g | NB | 8,7 | 60 min |
Kokning | 22g | Cascade | 7,2 | 20 min |
Kokning | 2g | Irich moss | 15 min | |
Kokning | 22g | Cascade | 7,2 | 10 min |
Kokning | 22g | Cascade | 7,2 | 2 min |
Kokning | min | |||
METOD | JÄST | TEMP (°C) | TID | |
Safale US-05 | 20 | 14 dygn |
Olut resepti ESB
ESB | ||||
ÖLNAMN | BRYGGARE | VATTEN | ||
ESB | 28 L 70° | |||
VOLYM (L) | OG | FG | IBU | VOLYM ALK. (%) |
20 | 1039 | 1014 | 33 | 5,5 |
TÄVLING/TRÄFF | ||
TÄVLING/TRÄFF | ÅR | |
SM | ||
KLASS | PLACERING DT | PLACERING FV |
ESB |
RECEPT | ||||
MÄSKNINGSMETOD: INFUSIONSMÄSKNING | ||||
MÄNGD (KG) | EXTRAKT | MÄNGD (%) | ||
4,0 | Pale ale malt | |||
0.3 | Ambermalt | |||
0.3 | Ljus karamellmalt | |||
MÄSK | RAST | TEMP (°C) | TID | |
hela mäsken | Försockringsrast | 66 | 60.0 min | |
STEG | MÄNGD | HUMLE | ALFASYRA (%) | TID |
Kokning | 12g | Fuggle | 4.98 | 60.0 min |
Kokning | 14g | NB | 8.7 | 60.0 min |
Kokning | 2g | Irich moss | 15 min | |
Kokning | 22g | EKG | 7.9 | 4.0 min |
METOD | JÄST | TEMP (°C) | TID | |
20-22 | 14 dygn |