Olut resepti

Olut Resepti

APA
ÖLNAMN BRYGGARE VATTEN
APA 28 L 7
VOLYM (L) OG FG IBU VOLYM ALK. (%)
20 54 5,5

 

Öltyp

 

RECEPT
   MÄSKNINGSMETOD: INFUSIONSMÄSKNING
MÄNGD (KG) EXTRAKT MÄNGD (%)
4,4 Pilsnermalt
0,3 Ljuskaramellmalt
0,1 Ambermalt
MÄSK RAST TEMP (°C) TID
hela mäsken Försockringsrast 68 60.0 min
STEG MÄNGD HUMLE ALFASYRA (%) TID
Kokning 30g NB 8,7 60 min
Kokning 22g Cascade 7,2 20 min
Kokning 2g Irich moss 15 min
Kokning 22g Cascade 7,2 10 min
Kokning 22g Cascade 7,2 2 min
Kokning min
METOD JÄST TEMP (°C) TID
Safale US-05 20 14 dygn

 

Olut resepti

Oluen keitto

Olut resepti ESB

ESB
ÖLNAMN BRYGGARE VATTEN
ESB 28 L 70°
VOLYM (L) OG FG IBU VOLYM ALK. (%)
20 1039 1014 33 5,5

 

TÄVLING/TRÄFF
TÄVLING/TRÄFF ÅR
SM
KLASS PLACERING DT PLACERING FV
ESB

 

RECEPT
   MÄSKNINGSMETOD: INFUSIONSMÄSKNING
MÄNGD (KG) EXTRAKT MÄNGD (%)
4,0 Pale ale malt
0.3 Ambermalt
0.3 Ljus karamellmalt
MÄSK RAST TEMP (°C) TID
hela mäsken Försockringsrast 66 60.0 min
STEG MÄNGD HUMLE ALFASYRA (%) TID
Kokning 12g Fuggle 4.98 60.0 min
Kokning 14g NB 8.7 60.0 min
Kokning 2g Irich moss 15 min
Kokning 22g EKG 7.9 4.0 min
METOD JÄST TEMP (°C) TID
20-22 14 dygn

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.